Skip to main content
ramaekers-installtietechniek

Hybride warmtepompen: combinatie van warmtepomp en ketel

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een elektrische (lucht/water) warmtepomp met een gasgestookte HR ketel en goed toepasbaar in bestaande en nieuwe woningen.

hybride warmtepomp
Deze combinatie is een interessante optie om op korte termijn het energiegebruik in woningen te verlagen. De warmtepomp zorgt voor het overgrote deel van het jaar voor de benodigde ruimteverwarming (centrale verwarming – CV). Voor alleen de extreem koude dagen en het maken van warm tapwater wordt de HR ketel nog ingeschakeld.

Hybride warmtepompen zijn er in drie uitvoeringen, namelijk:

  • Buitenlucht uitvoering van een hybride warmtepomp

Deze hybride warmtepomp heeft een buitendeel die enkel de omgevingslucht als bron gebruikt. De warmte wordt enkel gebruikt voor ruimteverwarming in de woning. De HR ketel zorgt voor warm tapwater bereiding.

  • Buitenlucht / ventilatielucht combinatie

Hierbij is de gehele hybride warmtepomp op het dak van de woning geplaatst en gebruikt de ventilatielucht uit de woning en de buitenlucht als bron. Door de warmtepomp geproduceerde warmte wordt zowel gebruikt voor tapwater als ruimte verwarming. Op momenten dat de warmtepomp te weinig capaciteit kan bieden, bijvoorbeeld bij zeer koud weer, schakelt de HR ketel bij.

  • Ventilatielucht uitvoering

Dit type gebruikt enkel de af te voeren lucht uit de woning als bron. Deze hybride warmtepompen kunnen zowel hun warmte leveren voor ruimte verwarming, als voor tapwater. De HR ketel staat nog in piekmomenten paraat om te allen tijde te zorgen voor voldoende warm tapwater en/of centrale verwarming in de woning.

Heeft u vragen of u wilt meer informatie neem dan contact met ons op.

hybridesystemen-video

Offerte aanvragen

Snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen.

> Offerte aanvragen