Skip to main content
ramaekers-installtietechniek

ZONNEPANELEN WATER  –  ZONNEBOILER

Een zonneboiler zet via een collector op het dak zonlicht om in warmte en verwarmt daarmee de vloeistof (een combinatie van water en antivries) die door leidingen in de zonnecollector loopt. Vervolgens loopt deze leiding terug naar de boiler waar hij de warmte weer afgeeft aan het water. De boiler verwarmt eventueel het water extra bij om de gewenste gebruikstemperatuur te verkrijgen. Dit warme water kan vervolgens gebruikt worden om je huis te verwarmen of als warm tapwater dienen.

Contact opnemen
Heeft u interesse in een zonneboiler? Laat u dan adviseren door een specialist! Installatiebedrijf Ramaeker Installatietechniek is een expert op het gebied van duurzame oplossingen. Neem contact met ons op voor een offerte op maat en ontdek hoeveel voordeel een zonneboiler u kan opleveren

zonneboilersysteem

  • Met een zonneboiler benut je gratis de energie van de zon. Zelfs op bewolkte dagen levert hij warmte door de ‘absorptie’ van licht.
  • Een zonneboiler is in Nederland het goedkoopste en eenvoudigste systeem om zonne-energie te benutten met de kortste terugverdientijd.
  • Een zonnecollector is een robuuste techniek die weinig onderhoud nodig heeft en niet gevoelig is voor storingen.
  • Een zonneboiler kan geplaatst worden naast het bestaande verarmingssysteem.
  • Een zonnecolletor komt het best tot zijn recht op het zuiden onder een hoek van 45 graden, waar hij op het warmste punt van de dag de energie kan benutten.

Heeft u vragen of u wilt meer informatie neem dan contact met ons op.

Offerte aanvragen

Snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen.

> Offerte aanvragen